Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αστυνομικοί σε φυλακή το γλένταγαν με 2.600 μπύρες

Η γενική επιθεώρηση της αστυνομίας του Ρίο ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα για την παράνομη παράδοση 2.600 κουτιών μπύρας την Κυριακή... σε μια φυλακή όπου κρατούνται άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας.

Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, ο συνταγματάρχης Σοάρες Φίλχο, δήλωσε στον Τύπο ότι "ακόμη αγνοεί" ποιος είχε δώσει εντολή για την παράδοση της μπύρας σε 276 αστυνομικούς κρατούμενους στο ειδικό σωφρονιστικό τάγμα της Μπενφίκα, στη βόρεια πλευρά του Ρίο. Ωστόσο είπε ότι συνελήφθη ο αστυνομικός που επέτρεψε την είσοδο του φορτίου της μπύρας στη φυλακή.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ρίο, ο Ζοζέ Μαριάνο Μπελτράμε, δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί μπορεί να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους.

Ο βραζιλιάνικος Τύπος γράφει ότι η φυλακή αυτή είναι γνωστή ως "θερινή κατασκήνωση", μεταξύ των κρατουμένων αστυνομικών, που φορούν ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και κοσμήματα.

Το Μάιο του 2009 σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας O Globo, αστυνομικοί έφευγαν από τη φυλακή τους το βράδυ, με ορισμένους να εντάσσονται στη δράση ένοπλων οργανώσεων και να μετέχουν σε δολοφονίες.

Το Σεπτέμβριο, ο αστυνομικός Κάρλος Άρι Ριμπέιρου, γνωστός ως "Καρλάου" δραπέτευσε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Καρλάου είχε διοργανώσει στη φυλακή μεγάλη γιορτή για τα γενέθλιά του, με πολύ ποτό. Φωτογραφίες από το κοσμικό γεγονός στο σωφρονιστήριο είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Extra.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου