Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Οι 6 βαρύτεροι άνθρωποι του κόσμου!


Ο Kenneth Brumley ήταν ένα από τα βαρύτερα άτομα που έχει καταγραφεί ποτέ. Χαρακτηρίστηκε στο ντοκιμαντέρ BodyShock του Channel 4 "Half Ton μπαμπάς», ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, που ζύγιζε...... περίπου 468 κιλά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kenneth Brumley στο ντοκιμαντέρ, είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι για τέσσερα χρόνια. Μετά έγινε δεκτός για γαστρική επέμβαση στο νοσοκομείο Renaissance στο Χιούστον, οι πυροσβέστες έπρεπε να σπάσουν έναν τοίχο στο σπίτι Brumley για να τον πάρουν έξω.
Στο νοσοκομείο Renaissance, τον Brumley ανέλαβε μία ομάδα ειδικών οι οποίοι είχαν αναλάβει και την Renee Williams, την βαρύτερη γυναίκα του κόσμου εκείνη την εποχή. Το πρώτο βήμα στη θεραπεία του ήταν μια δίαιτα σε 1200 θερμίδες ανά ημέρα, κάτι που τον έκανε να χάσει 76 κιλά σε μόλις 40 ημέρες.
Μετά από αυτό, οι γιατροί αφαιρεσαν δύο γιγαντιαία κοιτάσματα του λιπώδη ιστού που είχε καλλιεργηθεί σε κάθε ένα από τα πόδια του και εμπόδιζαν το κλείσιμο τους (καθιστώντας το αδύνατο να σταθεί επάνω). Η πρώτη επέμβαση διήρκησε πέντε ώρες όπου αφαιρέθηκε λιπώδης όγκος από το δεξί του πόδι. Αυτό ζύγιζε μόνο 19 κιλά. Μετά από μερικές ημέρες ανάρρωσης, οι γιατροί αφαιρεσαν το υπόλοιπο του όγκου από το αριστερό πόδι του, μαζί με υπολείματα λίπους από την κοιλιά του, με συνολική μείωση του βάρους 95 κιλά.
Μετά επιπλέον απώλεια 5 κλ από τη διατροφή, ο Brumley υποβλήθηκε σε γαστρική επέμβαση. Τώρα είναι 222 κιλά, ελαφρύτερος κατά 241 κιλά και ικανός να στέκεται όρθιος για λίγα λεπτά την ημέρα.


Η Rosalie Μπράντφορντ (27 Αυγούστου 1943 - 29 Νοεμβρίου 2006) κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο βάρος που έχασε ποτέ μια γυναίκα. (β. 1944) της Sellersville, είχε βάρος περίπου 400Kg, αλλά εκτιμά ότι το μεγαλύτερο βάρος που είχε ήταν πάνω από 500Kg.


Ήταν ήδη πάνω από 90Kg όταν εγκατέλειψε το κολέγιο, Bradford έγινε ασκούνταν, αφού έτρεχε επτά μίλια, τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά συνέχισε η σταθερή αύξηση του βάρους της. Όταν ήταν πάνω από 100 Kg υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση στο έντερο, η οποία προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές. Ήταν πάνω από 100 kg, όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Μπομπ το 1973, και έφτασε περίπου 200Kg μετά από τη γέννηση του γιου της, καθώς το βάρος της αυξήθηκε, το ίδιο και η όρεξή της.
Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 90 στο κρεβάτι, καταναλώνοντας 15.000 θερμίδες ανά ημέρα. Δεν ήταν ασυνήθιστο για εκείνη να βάλει στα πόδια τρεις μεγάλες πίτσες και να τις καταβροχθήσει μέσα σε 40 λεπτά (με σόδα διαίτης). Στο μεγαλύτερο βάρος που είχε, το πλάτος της έφτανε τα οκτώ μέτρα και έπιανε όγκο όσο δύο οπλισμένα king-size κρεβάτια.
«Οι άνθρωποι που θα με επισκεφθούν και κάθονται στο κρεβάτι, δεν συνειδητοποιούν ότι κάθονταν σε μέρος του εαυτού μου», υπενθύμισε. Όταν έπεσε από το κρεβάτι, διασώστες χρησιμοποίησαν ένα φουσκωτό μαξιλάρι ειδικά σχεδιασμένο για να ανατρέπει αυτοκίνητα ώστε να πηγαίνουν πίσω στη θέση τους.


Μετά από θεραπεία καθώς εμφάνησε συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας, τελικά πείστηκε από τον Richard Simmons να ξεκινήσει μια δίαιτα για πέντε χρόνια, μια εμπειρία που περιέγραψε ως κόλαση. Βασανίστηκε από πείνα, από fast-food διαφημίσεις, καθώς και από τα όνειρα που έτρωγε χωρίς όριο, και παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει κάτω από 100 Kg, και κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ για την απώλεια βάρους. Αργότερα μύνησε την εφημερίδα Star για τις φήμες που υποδηλώναν ότι δεν μπορούσε να έχει στενές σχέσεις με το σύζυγό της αφού ζύγιζε πάνω από μισό τόνο.

 
Ο Robert Earl Hughes (4, Ιουνίου 1926 - δ. 10 Ιούλη 1958 στο Baylis, Ιλλινόις) ήταν, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο βαρύτερος άνθρωπος καταγράφτηκε στην ιστορία του κόσμου.
Το στήθος του ήταν 3,15 μέτρα και ζύγιζε περίπου 486 κιλά. Στην ηλικία των έξι ετών, ζύγιζε 92 κιλά, ενώ στα δέκα ζύγιζε 171 κιλά. Μέχρι και την ώρα του θανάτου του, ζύγισε πάνω από μισό τόνο.
Στις 10 Ιουλίου 1958, ο Hughes προσλήφθηκε από ιλαρά, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε ουραιμία, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Ήταν 32 ετών.
Συχνά λέγεται ότι έχει θαφτεί σε ένα πιάνο. Αυτό απορρέει από μια πρόταση που εμφανίστηκε σε διαδοχικές εκδόσεις του Guinness Book of World Records, η οποία αναφέρει, "Θάφτηκε σε ένα φέρετρο με το μέγεθος πιάνου." Ενώ στην ταφόπλακα του αναφέρει ότι ήταν ο βαρύτερος άνθρωπος του κόσμου 472 κιλά.
Ο Patrick Deuel (γεν. 28 Μαρτίου 1962), στη Νεμπράσκα, ήταν ένας από τους βαρύτερους ανθρώπους στον κόσμο. Ήταν το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ "Half Man τόνος» στη σειρά BodyShock του Channel Four, στην οποία η Rosalie Bradford έδινε συμβουλές μετά την επίτευξη ενός ρεκόρ απώλειας βάρους 410 κιλών.
Ο Deuel είναι πρώην διευθυντής εστιατόριο. Από ένα σημείο και έπειτα δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι του για την ακρίβεια το κρεβάτι του για 7 χρόνια. Το ψηλότερο βάρος που είχε ήταν 486 κιλά.
Ήταν τόσο παχύς που ο τείχος της κρεβατοκάμαράς του έπρεπε να κοπεί για να τον απόσπασουν από το σπίτι του. Τότε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ειδικό ασθενοφόρο που είχε πολύ μεγάλες πόρτες και ράμπα.
Υποβλήθηκε πρώτα σε γαστρική χειρουργική επέμβαση αφού ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μόνιμη απώλεια βάρους. Ενα συνεχεία αφαιρέθηκε μια μάζα από λίπος.
Μετά από 12 μήνες, ο Πάτρικ εχάσε 260 κιλά (570 Kg). Μετά την αναχώρηση του από το νοσοκομείο, ο Πάτρικ χάσει ακόμη περισσότερο βάρος, φθάνοντας τα 170 κιλά, ένας ξεχωριστός αφού κατάφερε να χάσει 318 κιλά.
Από τότε, ο Πάτρικ πήρε ένα μέρος του συνολικού βάρους που έχασε και σήμερα ζυγίζει 193 κιλά.
Ο Michael Hebranko ( 14 Μαΐου 1953) είναι ένα άτομο που πάσχει από μια ακραία περίπτωση της νοσογόνου παχυσαρκίας και είναι γνωστό ως ένα από τα βαρύτερα άτομα στον κόσμο.
Μετά τη διαμονή του στο Νοσοκομείο St Luke της Νέας Υόρκης, έριξε το βάρος του από 411 κιλά στα 90 κιλά έχοντας μειώσει το μέγεθος της μέσης από 290 εκατοστά σε 91 εκατοστά σε 19 μήνες. Όλα αυτά, με τη βοήθεια δίαιτας και άσκησης που του συνέστησε ο προπονητής Richard Simmons και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Γκίνες για την μεγαλύτερη απώλεια βάρους που καταγράφηκε μέχρι και το 1990. Ένα μέρος του βάρους το έχασε κατόπιν της χειρουργικής αφαίρεσης λίπους στην οποία υποβλήθηκε.
Έκανε πολλές περιοδίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμμετείχε σε διαλέξεις όπου διηγήθηκε τις εμπειρίες του, προτρέποντας τον κόσμο να προσέχει την διατροφή του και να αθλείται. Εμφανίστηκε και σε infomercials προωθώντας τον Richard Simmons.
Ωστόσο, επτά χρόνια αργότερα, πήρε έως και 453 κιλά και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί και πάλι στο Κέντρο Αποκατάστασης στο Brookhaven. Τον Ιούνιο του 1999, καταγράφτηκε το μεγαλύτερο βάρος του Hebranko το οποίο ήταν 500 kg.

Η Walter Hudson (1944 στο Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη - 1991) κατάγεται από το Hempstead, Νέα Υόρκη και ήταν η τέταρτη πιο παχύσαρκη γυναίκα που καταγράφτηκε στο ιατρικό ιστορικό. Κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μέση. Η αναλογία της μέση της κυμάνθηκε στα 3,02 μ. το 1987, όταν ήταν στο αποκορύφωμά βάρος της 510.29 Kg. Η διατροφή της Hudson αποτελούταν από δύο κουτιά από λουκάνικα, ένα κιλό μπέικον, 12 αυγά, ένα καρβέλι ψωμί, τέσσερα χάμπουργκερ και τέσσερα τσίζμπεργκερ, οκτώ μερίδες πατάτες, τρεις ζαμπόν μπριζόλες, δύο κοτόπουλα, τέσσερις μερίδες πατάτες φούρνου, τέσσερις μερίδες γλυκό πατάτες, και τέσσερα μπρόκολα.
Έπινε επίσης κατά μέσο όρο 12 ποτήρια σόδα με κάθε γεύμα. Η Hudson έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά τον απεγκλωβισμό της από την πόρτα δωματίου όπου σφηνώθηκε. Χρειάστηκαν 9 άνδρες για να την μετακινήσουν στο ενισχυμένο κρεβάτι της. Ο Κωμικός και διατροφολόγος Dick Gregory βοήθησε την Hudson να χάσει από 90 μέχρι 360 κιλά χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διατροφολόγιο με την ονομασία Μπαχάμας. Όταν Hudson αρνήθηκε να συμμετάσχει στην παραγωγή μιας βιντεοκασέτας σχετικά με τη δίαιτα και τα αποτελέσματα της, ο Gregory σταμάτησε να την βοηθάει.
Η Walter Hudson πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 47, με βάρος 510,29 κιλά, υποβάλοντας τον εαυτό της για χρόνια σε δίαιτα λιμοκτονίας. Ο θάνατός της ήρθε μερικές εβδομάδες μετά αφού ανακοίνωσε την ημερομηνία του γάμου της.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου