Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Φάε το πρόσωπό σου! Μπορείς!

Έναν 3D εκτυπωτή που οι λάτρεις της σοκολάτας ίσως θελήσουν να αποκτήσουν δημιούργησε ο ερευνητής του MIT των ΗΠΑ Ντέιβιντ Καρ. Ο εκτυπωτής αυτός μπορεί να "τυπώσει" ένα πρόσωπο σε σοκολάτα. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι… το δικό σου!

Το μηχάνημα "φάτε το πρόσωπό σας" που αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής δουλειάς του κ. Καρ, είναι εξαιρετικά ευφυές: είναι ένας νέος εκτυπωτής που δημιουργεί τρισδιάστατα αντίγραφα με σοκολάτα.

"Το κομπιούτερ αντιγράφει το πρόσωπο μας και στη συνέχεια δίνει οδηγίες στον εκτυπωτή να το επανασυστήσει με το υλικό που του δίνουμε, δηλαδή τη σοκολάτα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός. "Η χρήση της σοκολάτας είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ενεργοποιεί ακόμη μία αίσθηση πέρα από την αφή και την όραση στο 3D αντίγραφο", προσθέτει, εννοώντας αυτή της γεύσης.

Σίγουρα το να τρώει κανείς ένα τόσο πιστό αντίγραφο του «εαυτού» του θα του δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση, ειδικά όταν πρόκειται για το ίδιο του το κεφάλι! Όμως παρόλο που ο Καρ θεωρεί ότι η δημιουργία του δεν θα γίνει ποτέ μάλλον εμπορική επιτυχία, υπάρχει και το ενδεχόμενο να συμβεί το αντίθετο (οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι κάτι πολύ πρωτότυπο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον).

O ερευνητής του MIT χαίρεται που "πέρασε" το μήνυμά του: ότι όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούμε να φτιάξουμε όλο και περισσότερα πράγματα για την καθημερινότητα μας.





Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου