Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Το αλκοόλ μπορεί να σας ανακουφίσει από το εργασιακό στρες;


Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων χρειάζονται αλκοόλ για να χαλαρώσουν τα βράδια, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Drinkaware.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ICM, με τη συμμετοχή 2.000 ενηλίκων, 30-45 ετών, προέκυψε ότι το 44% πίνει πάντα ή τις περισσότερες φορές, ενώ το ένα τρίτο σκέφτεται να πιει ένα γρήγορο ποτό, λίγο πριν επιστρέψει σπίτι από την δουλειά.

Το άγχος και οι κακές μέρες στο γραφείο, ήταν οι συχνότεροι λόγοι κατανάλωσης αλκοόλ.

Ειδικοί της Drinkaware προειδοποιούν ότι το αλκοόλ μπορεί να φαίνεται ότι βοηθά στην διαχείριση του στρες, αλλά τις περισσότερες φορές κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Το ένα τρίτο των ανδρών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση έπινε στο σπίτι και οι μισές γυναίκες επίσης. Μάλιστα κατά δήλωσή τους έπιναν πάνω από το ημερήσιο όριο, τρεις με τέσσερις μονάδες αλκοόλ για τους άνδρες και τρεις για τις γυναίκες.

Το 68% πάντα είχε αλκοόλ στο σπίτι και το 71% αγόρασε κάποιο αλκοολούχο ποτό στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων του αγορών.

Το ένα τρίτο απολάμβανε το πρώτο ποτό αμέσως μετά το δείπνο, παρακολουθώντας τηλεόραση, ενώ το ένα τέταρτο έπινε αλκοόλ κατά τη διάρκεια του τελευταίου γεύματος της ημέρας.

«Το αλκοόλ μπορεί να είναι ο ‘λάθος φίλος' όταν προσπαθείς να αντιμετωπίσει το καθημερινό άγχος. Αν και πιστεύουμε ότι μερικά ποτά θα μας ανακουφίσουν από την ένταση της ημέρας, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, διογκώνει τα υπάρχοντα προβλήματα, ειδικά όταν έχουν σχέση με τη δουλειά, τα οικονομικά και τα οικογενειακά μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Drinkaware.

Το στρες εξάλλου μπορεί να αποτελεί την τέλεια δικαιολογία για να πιουν κάποιοι περισσότερο, ειδικά αν δεν συνειδητοποιούν την αρνητική επίπτωση του αλκοόλ στην υγεία τους.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου