Μεταγραφές, το όπιο των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Η αφορμή για συζητήσεις, συμφωνίες και... ασυμφωνίες! Είναι πολλά τα λεφτά; Ειδικά σε τέτοιες περιόδους; Τα αξίζει ο παίκτης;
Δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός από το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε τη μουντή Αγγλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την μεσογειακή Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης για το εντυπωσιακό αντίτιμο των 100.000.000€
Δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός από το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε τη μουντή Αγγλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την μεσογειακή Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης για το εντυπωσιακό αντίτιμο των 100.000.000€
Μιας και το αναφέραμε ας θυμηθούμε τις 5 πιο ακριβές:
1. Κριστιάνο Ρονάλντο: Από Μάντσεστερ Γ. σε Ρεάλ Μαδρίτης
2. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Από Ίντερ σε Μπαρτσελόνα
3. Κακά: Από Μίλαν σε Ρεάλ Μαδρίτης
4. Ζινεντίν Ζιντάν: Από Γιουβέντους σε Ρεάλ Μαδρίτης
5. Λουίς Φίγκο: Από Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ Μαδρίτης.
Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς είναι πολλά τα λεφτά... Σίγουρα, δεν κοστίζουν όλοι τόσο ακριβά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν κόστισαν καθόλου στις ομάδες τους. Ή σχεδόν καθόλου.
Ας δούμε 7 μεταγραφές που βάζουν τα... γυαλιά σε αυτούς που νόμιζαν ότι έκαναν τα deal της χρονιάς έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
* Η σειρά και η αρίθμηση είναι τυχαία
1. Τζον Μπαρνς (Από Σάντμπουρι Κορτ στην Γουότφορντ, 1981)
Ένα σετ αθλητικής περιβολής ήταν αρκετό στην ερασιτεχνική Σάντμπουρι Κορτ για να δώσει το ελεύθερο στον Τζον Μπαρνς να μετακομίσει στην Γουότφορντ. Η ιστορία στη συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή. Μεταγραφή στην Λίβερπουλ (900.000 λίρες) και 79 συμμετοχές με το εθνόσημο. Είπατε κάτι;
2. Ζατ Νάιτ (Από Ρούσαλ Ολίμπικ στην Φούλαμ, 1999)
Τριάντα φόρμες αποτέλεσαν το αντίτιμο για την αγορά του Ζατ Νάιτ, δύο φορές διεθνή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας. Η επιχειρηματικότητα του Αλ Φαγέντ (σ.σ. ιδιοκτήτης Φούλαμ) σε όλο της το μεγαλείο.
3. Ίαν Ράιτ (Από Γκρίνουιτς Μπόρο στην Κρίσταλ Πάλας, 1985)
Μερικά... βαράκια αρκούσαν για τη μεταγραφή του σπουδαίου Ίαν Ράιτ στην Κρίσταλ Πάλας. Η ιστορία απέδειξε πόσο "βαριά" από επιτυχίες ήταν η καριέρα του στη συνέχεια. Έξι χρόνια και 117 γκολ αργότερα έγινε "κανονιέρης" μετακομίζοντας στο "Χάιμπουρι" και την Άρσεναλ.
4. Γκάρι Πάλιστερ (Από Μπίλινγχαμ Τάουν στην Μίντλεσμπρο, 1984)
Μπάλες, αθλητικός εξοπλισμός και δίχτυα για τα τέρματα ήταν το "deal" για τη μεταγραφή του Γκάρι Πάλιστερ στην "Μπόρο". Το 1989, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε το ποσό ρεκόρ για την εποχή (σ.σ. 2.3 εκατομμύρια λίρες) για να τον κάνει δικό της.
5. Χιου ΜακΛέναχαν: Από Στόκπορτ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 1927)
Η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τα οικονομικά προβλήματα της Στόκπορτ. H Στόκπορτ στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει χρήματα είχε οργανώσει παζάρι και ο βοηθός προπονητή της Γιουνάιτεντ Λούις Ρόκα έκανε μία "παγωμένη" προσφορά στην οποία η Στόκπορτ δεν μπορούσε να πει "όχι". Ένα ψυγείο με παγωτά...
6. Κένεθ Κρίστενσεν: (Από Βίντμπγιαρντ σε Φλόεϊ, 2002)
Το βάρος του σε... γαρίδες πλήρωσε η Φλόεϊ (σ.σ. Νορβηγία) για να κάνει δικό της τον Κένεθ Κρίστενσεν. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτεί κανείς δεν είναι λίγες 75 κιλά γαρίδες...
7. Μάριους Τσιοάρα (Από Αράντ στην Χόρνια, 2006)
Μία από τις πιο παράξενες ιστορίες ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Τσοάρα δέχτηκε προσφορά για τον παίκτη ύψους... 15kg. λουκάνικων. Ναι σωστά διαβάσατε. Μάλιστα ο Ρουμάνος αμυντικός ήταν τόσο εκνευρισμένος-απελπισμένος που την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο.
Παραμένοντας στην Ρουμανία, το 1998 ο Ίον Ράντου πήγε στη Βαλτσέα από την Πετροζάνι με την ομάδα του να "ανάβει το πράσινο φως" για την μεταγραφή του παίκτη λαμβάνοντας 2 τόνους κρέατος.
"Θα πουλήσουμε το κρέας και με τα λεφτά που θα βγάλουμε θα πληρώσουμε τους υπόλοιπους παίκτες", είπε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Μάλιστα η Πετροζάνι φαίνεται ότι είχε τον τρόπο της στις μεταγραφές καθώς είχε δώσει τον Λίβιου Μπαϊτσέα για 10 ποδοσφαιρικές μπάλες.
Παράξενες; Περίεργες; Κουτές; Τα συμπεράσματα δικά σας για τις παραπάνω μεταγραφές. Το μόνο που εμείς μπορούμε να παραδεχθούμε είναι πως σίγουρα πρόκειται για... συμφέρουσες!
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου