Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ηλεκτρο-τρίκυκλο

Ενα ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο που μοιάζει με... αλογάκι της Παναγίας οραματίστηκε ο Ελληνας κ. Δημήτριος Νιαβής. Το πρωτότυπο λευκό όχημα με τις πράσινες λεπτομέρειες έχει έναν τροχό πίσω και δύο μπροστά, προσφέροντας μιαν αίσθηση σταθερότητας κατά την οδήγηση. Διαθέτει ακόμη υδραυλικά δισκόφρενα, ρυθμιζόμενη υποστήριξη ηλεκτροκίνησης και LED φώτα, μπρος-πίσω.
Το οικολογικό Kaylad, όπως ονομάζεται, συνοδεύεται από μια ευρύχωρη μπαγκαζιέρα, η οποία τοποθετείται στο μπροστινό του μέρος. Με μία κίνηση ο κάτοχός του μπορεί να τη βγάλει και να τη σύρει εύκολα, αφού χάρη στα ροδάκια και στο πτυσσόμενο χερούλι της μετατρέπεται σε τρόλεϊ.
«Βασικός στόχος πίσω από τη δημιουργία του Kaylad 2.0 ήταν ο σχεδιασμός μιας εναλλακτικής, οικολογικής, ασφαλούς, αξιόπιστης και διασκεδαστικής πρότασης για τις μετακινήσεις στις σύγχρονες μητροπόλεις. Ενα όχημα το οποίο θα συμβάλει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και παράλληλα θα αυξάνει τα επίπεδα ευεξίας του χρήστη μέσω της βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης. Το Kaylad αποτελεί το τελικό προϊόν ενός εργαστηριακού μαθήματος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου» μας εξηγεί ο κ. Νιαβής.


Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου