Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το Φεστιβάλ των Φώτων στους καταρράκτες του Νιαγάρα

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, στους καταρράκτες του Νιαγάρα διοργανώνεται το Χειμερινό Φεστιβάλ των Φώτων. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών η έξι χιλιομέτρων διαδρομή γνωστή και ως Niagara Parks φωτίζεται από σχεδόν τρία εκατομμύρια φώτα.

Αν και οι καταρράκτες του Νιαγάρα φωτίζονται όλο το έτος, το Χειμερινό Φεστιβάλ προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα χρωματιστά φώτα ανάβουν για μόλις τρεις ώρες, αλλά με το λιγότερο φως της ημέρας το χειμώνα, το χρωματιστό πέπλο από τα χιλιάδες φώτα διώχνει το σκοτάδι για πάνω από επτά ώρες.

Χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται κάθε βράδυ κατά μήκος του Niagara Parks για να απολαύσουν την εντυπωσιακή παράσταση. Στην αρχή ο φωτισμός έχει τα χρώματα της Αμερικανικής σημαίας, κόκκινο, λευκό και μπλε ενώ στην συνέχεια αλλάζει στα χρώματα της σημαίας του Καναδά, κόκκινο και λευκό. Ο συνδυασμός του φωτισμού με τις 100 οθόνες και τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα δημιουργούν ένα θέαμα που είναι δύσκολο να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

Τα φώτα προέρχονται από ένα πέτρινο καταφύγιο στο οποίο κρύβονται 21 προβολείς, με 30 εκατοστά διάμετρο ο καθένας. Ο φωτισμός του Νιαγάρα για πρώτη φορά επιχειρήθηκε πριν από 150 χρόνια, το 1860, προς τιμή του πρίγκιπα της Ουαλίας που επισκέφτηκε την περιοχή.


Πηγή











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου